Mattis Vainikainen
Hälsa & Fitness

Godkväll ❤

Dagens morgonpass (cardio) blev att aktivera “alla” större muskler under 30-40 minuters högreps träning. 2 sets på varje övning och ingen vila. ?2016-10-18_21.13.07

Varför ha delmål? Hur gör vi för att öka chansen att lyckas? 

Dom flesta människor som tränar har ett mål att nå på en längre tid. Många utav dessa klarar knappt av att nå 20% utav målet. Varför?

Många sätter för höga mål och kör all in direkt och har lättare att misslyckas än dom som kör hårt men ökar successivt antal träningsdagar per vecka.

Gäller att lyssna både på kroppen och hjärnan. Vad klarar jag av utan att må mentalt dåligt? Kanske kör jag för ofta?

Sätt upp flera mindre delmål för att enklare mentalt se din progress och boosta din motivation.

Tex: skall du klara av att springa Göteborgs varvet så kanske du skall sikta på att öka med 1km varannan vecka. Även om du hade kunnat tvinga dig själv att köra 300m extra så kör dom nästa gång istället ? Öka successivt men självklart skall du ibland utmana dig själv och pusha dig. Vips så kanske du plötsligt ökar med 2-3km istället.

Du vill klara av 10 chins innan året är slut. Just nu klarar du bara av 2st. Hur skall du göra? Börja med att köra dessa 2 du klarar av för att sedan fortsätta köra negativa chins. Använd tex en bänk för att kunna hoppa upp och hålla emot på den negativa fasen. Träna med gummiband etc för att nöta chins ? Med vilja och planering så kommer du längre än vad du tror.

Finns väldigt många olika varianter av alla övningar för att lättare nå sitt mål ?

Samma gäller med kosten. Gör små små förändringar för att vänja dig mentalt om du har svårt för större förändringar. Börja med att ta reda på hur många kalorier du kan äta om dagen för att gå ner i vikt. Sedan kan du tex använda www.kostbevakningen.se för att se hur mycket kalorier dina “mål” blir 🙂

Behöver du hjälp så kan du alltid besöka www.getfit.se och välja mig som coach. Jag hjälper dig att komma iform ?

Ha en härlig kväll och sov så gott. Nu dags för pass nummer 2 ?

Annons

Lämna en kommentar