Mattis Vainikainen
Hälsa & Fitness

Livet som en berg och dalbana.

Känner du igen dig?


Ibland är inte livet som en dans på rosor. Prövningar, jämförelser och alla dessa “måsten” hanteras dagligen i ens huvud. Tänk på att oavsett situation så är du bara en människa och tillslut behöver även du en vilopaus ifrån verkligheten. Känner du igen dig nedanför så kanske du borde börja priotera dig själv lite mer.


Mår du bättre så mår dom runt omkring dig bättre.


  • Stressar på morgonen
  • Använder ursäkten “Hinner inte träna” väldigt flitigt
  • Har ej tid för egentid för barnen tar upp all tid.
  • Jämnför gärna med andra
  • Prioterar hellre andra
  • Fastnar i det förflutna
  • Och många många fler liknande situationer

Så vad vill jag få sagt med detta?

Vi går igenom punkterna.


Stressar på morgonen. Varför?

Vad är just din anledning till denna stress och vad kan du göra åt saken?

Ställa klockan 20 min tidigare så kanske du hinner med allt utan att stressa. Många som glömmer saker hemma av just denna anledning. Stress! Stress triggar ju kortisolet och det vill vi heller inte uppnå.


Hinner inte träna? Finns väl alltid lite tid att träna på dygnet. Barnets pappa, din partner kan ha barnen, barnvakt, träna hemma när barnen sover osv.

Självklart inte varje dag men ibland.

Ju bättre du mår desto bättre mår dina barn. Tex du hanterar stress bättre, orkar med på ett helt annat sätt, och endorfinkickar är aldrig fel.

IMG_20160607_074020

Egentid. Vadå har inte tid för egentid bara för att du har barn? Du måste oxå får ladda batterierna för att må bra och för att ta hand om dina barn på bästa möjliga sätt. Ta dina 20-30 min när barnen har gått och lagt sig. Läs en bok, blogga, se på det där avsnittet du har spelat in osv. Vi alla är medvetna om att lite egentid får oss att må bättre. Barn är det bästa som finns om du frågar mig. Har själv 2 st <3


Jämför med andra? Sluta upp med detta. Oftast leder jämförelse till en negativ tanke och det är ju inget bra. Jämför hellre med hur just du själv va en tid bakåt.  Sträva efter att bli en bättre version utav dig själv. Kämpa för att nå just dina mål! Du är unik och minst likabra som alla andra.


Prioterar hellre andra? Varför?

Självklart skall du ha en eloge för att du bryr dig mycket om andra människor. Men glöm inte av dig själv gudskelov.  Du är den viktigaste personen i ditt liv. Tänk efter. Du vill väl oxå må bra och finna balans i livet som kanske gör dig lyckligare. Satsa på dig själv lite oxå.


Fastnar i det förflutna?

Ibland kan det vara bra att tänka tillbaks på det som varit. Men om det får dig deprimerad så är det absolut inget bra att fastna i det förflutna. För att må dåligt över saker som du inte kan ändra på är väl bra onödigt? Du “skadar” ju bara dig själv. Tänk efter. Vad kan du göra för att det skall bli annorlunda?  Kanske ta det där “sket”jobbet tills du hittar ett annat, plugga vidare och jobba med det du vill (2-3år av ditt liv för att komma dit du vill är egentligen inte så lång tid) Finns alltid möjligheter att ta dig framåt vart du än är i livet.  Gäller bara att sluta slösa din dyrbara tid. “Lätt för dig att säga tänker du väl nu”. Jag själv har varit i botten och tagit mig därifrån. Deprimerad,  utan hopp vände jag på allt och nu är jag positiviteten it self ??

Du är värd mer!


Blev ett långt inlägg men jag hoppas att du tar till dig något utav detta och att det kanske ger dig lite hjälp på vägen. Maila mig gärna om du vill ha fler tips gällande andra tankar om “problemen” som finns.


Ha en härlig dag

/Mattis Vainikainen
Mattis Vainikainen
Mattis Vainikainen

	
Annons

Lämna en kommentar